Telefoon: 09 348 94 27

Brugstraat 113, Lokeren 9160 Bekijk Locatie

Onze diensten

Traumatologie

Wat is Traumatologie?

Traumatologie, van Grieks trauma (kwetsuur, wonde) en logos (kennis). Traumatologie is het oudste onderdeel van de chirurgie, dat zich bezighoudt met de behandeling van ongevalletsels. Wegens het vooral in de jaren zestig sterk toegenomen aantal huis-, verkeers- en bedrijfsongevallen is men gekomen tot het inrichten van traumatologische centra in ziekenhuizen, waar de arts-specialist ook polytraumapatiënten op adequate wijze kan behandelen. Polytraumapatiënten lijden aan traumata (kwetsuren) van verschillende aard tegelijkertijd.
Bij een belangrijk trauma kan u zich wenden tot uw huisarts of rechtstreeks bij de dienst spoedopname. (link: Spoed AZ Lokeren)

Steunzolen

Voor steunzolen maakt u een afspraak bij de dokter, om een afdruk te maken. Na +/- 14 dagen zijn uw steunzolen klaar en kan u ze komen afhalen in de praktijk bij de technieker.

Terugbetaling door de mutualiteit.
Tot 18 jaar heeft u jaarlijks recht op nieuwe steunzolen met gedeeltelijke terugbetaling door de mutualiteit. Volwassenen hebben om de twee jaar recht op nieuwe steunzolen met gedeeltelijke terugbetaling door de mutualiteit.

Hiervoor krijgt u de nodige formulieren zijnde:
- het VOORSCHRIFT van de dokter
- het ATTEST van de bandagist

Prothesechirurgie

Totale heupprothese (folder)
Totale knieprothese (folder)

Heup

Totale heupprothese (folder)

Knie

Totale knieprothese (folder)
Arthroscopie (folder)

Enkel/voet

Cyste (folder)
Hallux Valgus
Hamerteen

Schouder

Meer info binnenkort

Pols/hand

Cyste (folder)
CTS (folder)
Dupuytren (folder)
Springvinger

Elleboog

Meer info binnenkort

09 348 94 27